Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Τι θα κάνει η Τουρκία; Ξεκίνησαν οι εργασίες μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας EuroAsia Interconnector μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου

Το EuroAsia Interconnector θα συνδέει τα εθνικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας (Κρήτη) με το ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, τερματίζοντας την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου

Το σχέδιο για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας με την ονομασία EuroAsia Interconnector, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης στις 10 Νοεμβρίου 2022, με την Nexans, η οποία αποτελεί κρίσιμο βήμα για την EuroAsia Interconnector, προχωρά με έμφαση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, επίσημα πλέον.

KΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 Πάλι ακούσετε άρκοντες
τζι' ήρταμεν να σας πούμεν
πως αύριον είναι γιορτή
τζιαί πρε... τζιαί πρέπει να χαρούμεν

Αύριον εν Αρχιχρονιά
πρώτη Ιανουαρίου
όπου γιορτάζεται παντού
τ ' Αγί... τ ' Αγίου Βασιλείου

Η απολογία του Der Spiegel για το fake ρεπορτάζ της 5χρονης Μαρίας στον Έβρο: Οι 4.600 λέξεις που αποκαθιστούν την αλήθεια

 

 

Η οριστική παραδοχή του γερμανικού Der Spiegel ότι η είδηση για το θάνατο της Σύριας 5χρονης Μαρίας δεν μπορεί να αποδειχθεί ως αληθινή και η υπόσχεση ότι οι σχετικές αναρτήσεις θα αφαιρεθούν ολοκληρωτικά από τον ιστότοπο του περιοδικού, αποκαθίσταται η αλήθεια.

Ειδικότερα το Der Spiegel, αναφέρει στο κλείσιμο του μακροσκελούς άρθρου με το οποίο ουσιαστικά περιγράφει πως παραπλανήθηκε φτιάχνοντας μια fake ιστορία.

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της πηγής, το DER SPIEGEL θα έπρεπε να είχε διατυπώσει πολύ πιο προσεκτικά τις αναφορές για το πού βρίσκονται οι πρόσφυγες και, κυρίως, ο θάνατος του κοριτσιού.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει τελική απόδειξη, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες θα μπορούσαν να έχουν εφεύρει τον θάνατο στην απόγνωσή τους. Ίσως νόμιζαν ότι τελικά θα σωθούν.

Δεν περνούν ούτε τα νταηλίκια, ούτε τα νταβατζηλίκια της Άγκυρας: Οί Τούρκοι χάνουν σε αέρα, θάλασσα και διπλωματία από την Ελλάδα


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Τηρώντας την ξεδιάντροπη «παράδοση» που δεν σέβεται τίποτε, ούτε καν τις μεγάλες Θρησκευτικές γιορτές, η Τουρκία ανεβάζει ακόμη υψηλότερα του πήχη των υπερπτήσεων, με τις οποίες προσπαθεί να στείλει το μήνυμα πως δεν αναγνωρίζει το Ελληνικό Εθνικό νησιωτικό έδαφος.

Ούτε καν το κατοικημένο, το οποίο έχει υπηρεσίες του Ελληνικού δημοσίου, σχολεία, εγκαταστάσεις, κ.ο.κ.

Μπορεί τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου να δείχνουν ότι οι υπερπτήσεις βρίσκονται στις 216, όμως ο Δεκέμβριος δεν έχει ολοκληρωθεί και ο αριθμός των υπερπτήσεων είναι αρκετά πιο υψηλός, ικανός να συγκριθεί με εκείνον του 2020 που η προκλητική στάση της Άγκυρας είχε εκτοξεύσει τις υπερπτήσεις στις 376.

Το Πεζικό, ή πως υπονομεύουμε τον ελληνικό Στρατό


 «Το Πεζικό είναι η βάσις της στρατιωτικής μας ισχύος» είχε πει το 1937 ο ήρωας της μάχης της Πίνδου Κωνσταντίνος Δαβάκης. Όποιος, μάλιστα, ισχυριστεί ότι η πρόταση αυτή είναι παλιά και δεν ισχύει σήμερα, τον παραπέμπουμε στον διαπρεπή Γάλλο στρατιωτικό ιστορικό και αναλυτή Michel Goya που το 2017 δήλωσε ότι «οι διμοιρίες Πεζικού πρέπει να αποτελέσουν τη στρατηγική προτεραιότητα της Γαλλίας».

Σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζεται η αξία που έχει το Πεζικό. Στην Ελλάδα μόνο αντιμετωπίζεται με συγκατάβαση, αν όχι στη θεωρία σίγουρα στην πράξη. Ο ρόλος του Πεζικού είναι να εμπλέκεται με τον εχθρό σε αγώνα εκ του συστάδην με σκοπό να τον σκοτώσει ή να τον αιχμαλωτίσει, να καταλάβει και να διατηρήσει έδαφος, ή και τα δύο.

(1:41 / 4:00 ) Τα φύλα είναι δύο, άνδρας και γυναίκα.

 

Η Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ δημοτική παράταξη που ψήφισε ΚΑΤΑ σχεδίου που υποστηρίζει την συμμετοχή του Δήμου σε gay pride και σε εκδηλώσεις προπαγάνδας υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ. Ο κύριος Κουριαννίδης ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που ψήφισε ΚΑΤΑ . Το σχέδιο που αφορούσε την Ισότητα των Φύλων και την Άρση των Έμφυλων Διακρίσεων περιελάβανε και την κάτωθι παράγραφο: