Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Αμερικανοί: Τρομερός ο ρωσικός ηλεκτρονικος πόλεμος – Δεν πετάνε drone και αεροπλάνα

 


 Αμερικανοί: Τρομερός ο ρωσικός ηλεκτρονικος πόλεμος γράφει το Forbes ενώ μετά τους πρώτους μήνες της ρωσικής εισβολής δεν πετάνε 9 στα 10 drone και αεροπλάνα.

«Τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας απέκλεισαν το 90 τοις εκατό των drones της Ουκρανίας αναφέρεται σε άρθρο του Ντέιβιντ Αξ του αμερικανικού Forbes.

Σύμφωνα με το Forbes, εν μέσω του «χάους της αρχικής ώθησης του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου, χρειάστηκαν μερικές εβδομάδες για να αναπτύξουν οι Ρώσοι την εκτεταμένη υποδομή παρεμβολών τους».

Διπλοβάρδιες αλλά και σκληρές απαντήσεις από τα ελληνικά φτερά στους ταραξίες: Σε μακρά ετοιμότητα μέχρι τουλάχιστον τις τριπλές κάλπες

Ιπτάμενοι και μηχανικοι της πολεμικής αεροπορίας πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς είχαν αντιληφθεί πως η αυξημένη επιφυλακή θα τους κρατήσει περισσότερο στις μοίρες παρά στα σπίτια τους. Πηγή: Πολεμική αεροπορία
 

 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Με κατευθύνσεις που παραπέμπουν σε απευθείας εναέρια «μαρκαρίσματα» και ένα κυνήγι που δεν αφήνει περιθώρια στο «θήραμα» παρά την εγκατάλειψη των έκνομων πράξεων, κινούνται τα γεγονότα όλο το τελευταίο διάστημα στον ουρανό του Αιγαίου.

Η επανεμφάνιση των τουρκικών F-16 από Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας θεωρείτο βέβαιο ότι θα συμβεί, είτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν το πρόγραμμα πώλησης και αναβάθμισης των τουρκικών αεροσκαφών, είτε η γείτων παρέμενε -όπως τώρα- στον «πάγο».

Η ναυμαχία της Λήμνου στις 5 Ιανουαρίου 1913 και ο νέος ελληνικός θρίαμβος επί των Τούρκων

 

 

Μετά τη μεγάλη ελληνική νίκη επί των Τούρκων στη ναυμαχία της Έλλης (3/16 Δεκεμβρίου 1912, δείτε σχετικό άρθρο μας στις 24/2/2020) , οι γείτονες ορθά αντιλήφθηκαν ότι η μοναδική πιθανότητα να επικρατήσουν στο Ανατολικό Αιγαίο, ήταν η απομάκρυνση του θωρηκτού «Αβέρωφ» από την περιοχή των Δαρδανελίων. Οι τουρκικές κινήσεις και η ελληνική αντίδραση οδήγησαν στη ναυμαχία της Λήμνου στις 5/18 Ιανουαρίου 1913, όπου ο ελληνικός θρίαμβος σήμανε το τέλος της τουρκικής ναυτικής παρουσίας στο Αιγαίο.


Ο βομβαρδισμός της Ερμούπολης από τους Τούρκους

Μετά την ήττα τους στη ναυμαχία της Έλλης (3/12/1913) οι Τούρκοι προσπάθησαν να ανασυνταχθούν. Στις 8 Δεκεμβρίου μάλιστα τα περιπολούντα ελληνικά σκάφη στην είσοδο των Δαρδανελίων εντόπισαν ύποπτες κινήσεις τουρκικών πλοίων.

Να δώσουμε στην Αλβανία να καταλάβει ότι η ευρωπαϊκή της τύχη κρίνεται από την Ελλάδα-Κ.Ζιαζιάς

 

 Γράφει ο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ Επίτιμος Α/ΓΕΣ

«Νομίζω ότι ουδείς αμφισβητεί ότι η επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στην Βόρειο Ήπειρο, μετά απο πολλά χρόνια είναι μεγαλης εθνικής σημασίας .

Συγκίνηση και εθνική έπαρση προκαλούν οι  εικόνες , με ομογενείς μας να ανεμίζουν την γαλανόλευκη Σημαία και να φωνάζουν ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΣ, στα χώματα που ανέκαθεν ήταν ελληνικά , όπου και  δόθηκε η ευκαιρία στους Βορειοηπειρώτες να ομολογήσουν το εθνικό τους φρόνημα. 

Ο Λευκός Οίκος δεν είναι πια ένας έντιμος μεσίτης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας: Οι συνέπειες μιας ελληνοτουρκικής κρίσης…


 Η γνωστή ιστοσελίδα War on the Rocks σε σχόλιο του Ryan Gingeras, σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του 2022, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατήρησε μια σταθερή τυμπανοκρουσία προκλήσεων με στόχο την Ελλάδα.

Τίτλος της ανταπόκρισης: An Honest Broker No Longer: The United States Between Turkey and Greece Δεν είναι πια ένας έντιμος μεσίτης: Οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Ο συγγραφέας αναφέρει τα εξής:

Η χρονιά ξεκίνησε με το υπουργείο Εξωτερικών του να εκδίδει μια δήλωση που απειλούσε να κηρύξει την κυριαρχία της Ελλάδας ως «συζητήσιμη», εάν συνεχίσει να «στρατιωτικοποιεί» τα νησιά της στο Αιγαίο.