Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη διαφύλαξη των συνόρων και τη διαχείριση του μεταναστευτικού προτείνει ο δήμαρχος Καλύμνου

 


 Ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης έχει ζήσει πολλά και μεταξύ αυτών και την κρίση των Ιμίων το 1996. Τώρα καλείται από την ίδια θέση να αντιμετωπίσει ξανά την τουρκική επιθετικότητα αλλά και το μεταναστευτικό. Η πρόταση του προς τους συναδέλφους του σε άλλα νησιά του Αιγαίου έχει ενδιαφέρον:

Θέμα: Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων και τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Οι καιροί ου μενετοί

Αγαπητέ Συνάδελφε,  o  ευρωπαϊκός πολιτισμός της ειρήνης, της σταθερότητας, της συνεργασίας και της ασφάλειας απειλείται σε πολλά μέτωπα. Οι ακρίτες των ευρωπαϊκών συνόρων  στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, οπλισμένοι με το διεθνές δίκαιο και τις αξίες του πολιτισμού μας αντιπαλεύουν τις προβατικές συμπεριφορές της Τουρκίας.

«Αν η Ελλάδα δεχτεί να αποσύρει έστω έναν στρατιώτη από νησί τίθεται θέμα κυριαρχίας»! Χ.Καπούτσης

 


(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό εα κ. Αθανάσιο Καραντζίκο )

Σε πορεία εμβάθυνσης η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ- Κύπρου: To μήνυμα του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς

File photo: Στελέχη της Εθνικής Φρουράς. Photo screenshot via YouTube

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ταξίαρχο Lisa J. Hou, της Εθνικής Φρουράς του New Jersey και επικεφαλής Αξιωματικό για το Πρόγραμμα Εταιρικής Συνεργασίας (State Partnership Program – SPP), μεταξύ της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και της Πολιτείας του New Jersey, είχε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο κ. Ζερβάκης και η κα Hou συζήτησαν θέματα που αφορούν την αναπτυσσόμενη συνεργασία της Εθνικής Φρουράς με την Πολιτεία του New Jersey, στο πλαίσιο της πρόσφατης επικύρωσης της ένταξης της Κύπρου στο Πρόγραμμα SPP, για το οποίο αναμένεται να υπογραφεί σχετική συμφωνία εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.

Πετά ψηλά, πηγαίνει μακριά, χτυπά σκληρά: Ο «Γρύπας» είναι το οπλισμένο UAV που ετοιμάζουν τα λαμπρά μυαλά της Ελλάδας

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα σχεδίασης του UAV “Γρύπας” και όπως λένε όσοι το σχεδιάζουν, θα είναι λίγο μεγαλύτερο από το υφιστάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας που έχει ενοικιαστεί από το Ισραήλ, το HERON και λίγο μικρότερο από το Αμερικανικής κατασκευής MQ-9 Reaper. Πηγή εικόνας: Hellasjournal


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Αν και η Ελλάδα υπήρξε για δεκαετίες «η μεγάλη απούσα» στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, εδώ και καιρό δείχνει αντανακλαστικά και πως έχει πιστέψει στα δικά της μυαλά, στους επιστήμονες που ξεχωρίζουν και που έχουν θέσει ως στόχο να βοηθήσουν την πατρίδα.

Η «γροθιά» των τεσσάρων πανεπιστημίων, που ένωσαν τις δυνάμεις τους, έχει συνταχθεί με τις εξειδικευμένες γνώσεις των ανθρώπων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και έχουν σκοπό τα επόμενα χρόνια να ζωντανέψουν τον μυθικό Γρύπα, μεταμορφώνοντάς τον από μυθικό πολυμορφικό τέρας σε υπερσύγχρονο Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.