![]() |
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal
Μιλούσαμε χθες το πρωί για το «δώρο» που θα προσφέρει την Τετάρτη, στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν. Φτάνει στην Ουάσιγκτον με ένα μακρύ κατάλογο γεμάτο με αιτήματα. Πρώτο είναι το τουρκικό αίτημα για την αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16.
Πριν περάσουν 12 ώρες, επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προτίθεται να στείλει το τουρκικό αίτημα για την αγορά των μαχητικών F-16 στο Κογκρέσο. Προς τον παρόν πρόκειται για την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει το αίτημα. Μέχρι να το στείλει θα απαιτηθεί χρόνος.
Βέβαια, προηγήθηκε η αποστολή του ελληνικού αιτήματος για την αγορά των F-35, διότι οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πίστεψαν ότι θα δελέαζαν τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και θα έλεγε το «ναι» και για το τουρκικό αίτημα.