Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Η τραγωδία του Ερντογάν και του Λευκού Οίκου: Η Ελλάδα θα πάρει, χωρίς όρους, τα F-35, η Τουρκία πρέπει να υποκύψει μπροστά στον Ρόμπερτ Μενέντεζ (video)

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Μιλούσαμε χθες το πρωί για το «δώρο» που θα προσφέρει την Τετάρτη, στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν. Φτάνει στην Ουάσιγκτον με ένα μακρύ κατάλογο γεμάτο με αιτήματα. Πρώτο είναι το τουρκικό αίτημα για την αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16.

Πριν περάσουν 12 ώρες, επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προτίθεται να στείλει το τουρκικό αίτημα για την αγορά των μαχητικών F-16 στο Κογκρέσο. Προς τον παρόν πρόκειται για την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει το αίτημα. Μέχρι να το στείλει θα απαιτηθεί χρόνος.

Βέβαια, προηγήθηκε η αποστολή του ελληνικού αιτήματος για την αγορά των F-35, διότι οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πίστεψαν ότι θα δελέαζαν τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και θα έλεγε το «ναι» και για το τουρκικό αίτημα.