Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Ανησυχία της Αγκυρας για τον έλεγχο της Λιβύης

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Τρίπολης, την υπουργό Εξωτερικών και τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου του Κράτους είχε ο Χακάν Φιντάν στο τελευταίο ταξίδι του στην πρωτεύουσα της Λιβύης. [A.P. Photo / Emrah Gurel]
 

Τον απόλυτο και ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησης της Τρίπολης από την Αγκυρα έσπευσε να επιβεβαιώσει στο τελευταίο ταξίδι του στην πρωτεύουσα της Λιβύης ο Χακάν Φιντάν, αρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ). Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο κ. Φιντάν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Τρίπολης Αμντουλχαμίντ Ντμπέιμπα, ενώ η υπουργός Εξωτερικών Νάτζλα αλ-Μανγκούς ήταν παρούσα στη συνάντηση.

Το ταξίδι του Τσαβούσογλου στο …κενό: Έδειξε ότι τρέμει τον Μενέντεζ, ομιλεί και παραδέχεται την ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων στο Αιγαίο (video)

 

 

Secretary of State Antony J. Blinken meets with Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu at the U.S. Department of State in Washington, D.C., on January 18, 2023. State Department photo by Ron PrzysuchaΤου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η φράση “ήλθε, είδε και απήλθε” είναι η πιο κατάλληλη για να περιγράψει την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον.

Τον συνάντησα εξερχόμενο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ακολουθούμενο από Τούρκους αστυνομικούς και διπλωμάτες, και μπορώ να υποστηρίξω ότι ήταν σε κακή διάθεση. Δεν δέχθηκε να κάνει δηλώσεις, είπε ένα ευχαριστώ και προχώρησε προς τη λιμουζίνα του για να πάει στην πρεσβευτική κατοικία της Τουρκίας, στη λεωφόρο Μασαχουσέτης.

Πήγε εκεί για να δώσει γραμμή στους υποτακτικούς δημοσιογράφους και ανταποκριτές, καθώς η ενημέρωση αποφασίστηκε να μην περιλαμβάνει και τους μη Τούρκους εκπροσώπους των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Παρακάλια στην Ουάσινγκτον για τα F-16, ανατολίτικο παζάρι στο Λονδίνο για τα Εurοfighter Typhoon με Meteor

 

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Μπορεί ο Μεβλτούτ Τσαβούσογλου να βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και να υπάρχουν συζητήσεις γύρω από το μείζον, για τη γείτονα, ζήτημα της αγοράς 40 νέων F-16 Viper και την αναβάθμιση άλλων 80 στο ίδιο επίπεδο, όμως η Άγκυρα συνεχίζει να λοξοκοιτάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα Eurofighter Typhoon της RAF, δείχνοντας ότι θέλει ν’ αποκτήσει ένα αεροσκάφος που να μπορεί να φέρει στις πτέρυγές του πυραύλους ανάλογους με των ελληνικών Rafale.

ΘΕΑ ΝΕΜΕΣΙΣ, ΘΕΜΙΔΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ.

 

Η Δικαιοσύνη και η Θεία Δίκη κυνηγούν το έγκλημα, την προδοσία, την αδικία, την συκοφαντία.. Η Θέμις στην ελληνική μυθολογία έχει τρεις ιδιότητες. Είναι η θεά της φυσικής τάξης, θεά της ηθικής τάξης και προφήτης θεά. 1808 Rierre Paul Prudhon


Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

Μικρό ενδεικτικό «συμβολικό» αφιέρωμα, προς-τυχόν  ολίγους επίδοξους Έλληνες και ξένους ολετήρες του Ορθόδοξου  Ελληνισμού ένθεν κακείθεν, αξιωματούχους πολιτικούς και αρθρογράφους, που ακόμη και σήμερα εν μέσω των ιταμών προκλήσεων και διεκδικήσεων, για ελληνικά και Κυπριακά εδάφη, ουρανούς και θάλασσες, από τους Τούρκους, (που ποτέ δεν τους ανήκαν), συνεχίζουν να λοιδορούν και υποσκάπτουνν ότι Ελληνικό ιερό και όσιο, μετατρέποντας τον εαυτό τους, ηθελημένα ή αθέλητα σε συνοδοιπόρο των  ολετήρων του Ελληνισμού, βαρβάρων νεοσουλτάνων Οθωμανών και άσπονδων «συμμάχων» μας.