Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠ.ΟΠ ; ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Η ΠΟΕΣ δημοσιοποίησε απαντητικό έγγραφο του ΥΠΕΚΥ, σχετικά με την αυτεπάγγελτη αποστρατεία ΕΠΟΠ

Ειδικότερα:

Σε απάντηση του α.π. 975/17.6.2020 εγγράφου σας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), σχετικά με το θέμα της αυτεπάγγελτης αποστρατείας των Επαγγελματιών Οπλιτών από τις Ένοπλες Δυνάμεις, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 11 του ν. 2936/2001 το συνταξιοδοτικό καθεστώς των Επαγγελματιών Οπλιτών διέπεται από τις εκάστοτε ισχύουσες συνταξιοδοτικές διατάξεις για τους ομοιοβάθμους τους Μονίμους Υπαξιωματικούς μη Παραγωγικών Σχολών.

Τούρκοι ισλαμιστές «μπούκαραν» στο Σουηδικό προξενείο μετά το κάψιμο του Κορανίου



 Μετά το κάψιμο του Κορανίου, το ιερό βιβλίο του Ισλάμ στη Σουηδία, από τον ακροδεξιό πολιτικό της Δανίας, Ράσμους Παλούνταν, ισλαμιστές προσπάθησαν να εισέλθουν στο Γενικό Προξενείο της Σουηδίας, στην Κωνσταντινούπολη, και έκαψαν επιδεικτικά τη σουηδική σημαία, γράφουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Όπως σημειώνεται σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία προκάλεσε η αποδοχή της δράσης καύσης του Κορανίου του Δανο-Σουηδού ακροδεξιού Ράσμους Παλούνταν μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη στη Σουηδία. Ο Παλουντάν έκαψε το Κοράνι μπροστά στην πρεσβεία χθες το μεσημέρι.

Άσχημα τα νέα Μεβλούτ: Εισέπραξε όρους από τον Μπλίνκεν για τα F-16… Και άκουσε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν θα συγκρουστεί με τον κ. Μενέντεζ (video)


epa10419148 Marine One helicopter with US President Joe Biden on board departs from the White House on his way to Rehoboth Beach, Delaware, in Washington, DC, USA, 20 January 2023 EPAYuri Gripas, POOL


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δεν με εξέπληξε ότι ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν αντί να επιτεθεί στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επέλεξε να κτυπήσει άνευ προηγουμένου τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την αποτυχημένη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον

Ελπίζει, πιστεύω, ότι ο Λευκός Οίκος θα συγκρουστεί στο τέλος με τους νομοθέτες που έχουν ταχθεί εναντίον της πώλησης των αμερικανικών F-16 στην Τουρκία και ειδικά με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον οποίο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξύβρισε κατά την ενημέρωση στην τουρκική πρεσβευτική κατοικία.

Απαράδεκτη παρέμβαση για τα Γλυπτά: “Λυπάμαι, αγαπητοί Έλληνες, αλλά τα Μάρμαρα πρέπει να μείνουν εδώ”…

 Στην εφημερίδα Evening Standard η Emily Sheffield σημειώνει ότι το μέλλον των Μαρμάρων του Παρθενώνα έχει επανέλθει στην επικαιρότητα  ως «ακανθώδες ζήτημα», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Τον Δεκέμβριο ακούστηκε ότι ήταν πιθανό να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αυτή την εβδομάδα όμως όχι. Ο πρόεδρος του μουσείου, George Osborne, και το διοικητικό συμβούλιο έχουν από πέρυσι παρατεταμένες συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όμως τώρα οι συζητήσεις βρίσκονται σε αναμονή, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές κόκκινες γραμμές και από τις δύο πλευρές. […]Και ενόψει εκλογών, και με την πρόσφατη παρέμβαση της UNESCO, ποιος Έλληνας πολιτικός δεν θα προσπαθούσε να τα φέρει στο σπίτι;

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι …”ανακάλυψαν” ότι ο Μενέντεζ “έμεινε μόνος του”!!! Ρεπορτάζ για γέλια: Όλοι, εκτός του γερουσιαστή, υπέρ της Τουρκίας!!!

 

 Ο ανταποκριτής της εφημερίδας Aksam, κ. Yavuz Atalay, γράφει περί της υποτιθέμενης “μεταστροφής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ έναντι της πώλησης των F-16 στην Τουρκία”, που φυσικά δεν ισχύει. Είναι ψέμα.

Με τίτλο «Η πώληση των F-16 περνάει χωρίς όρους» δημοσιεύεται ανταπόκριση του δημοσιογράφου, ως κεντρικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ. Μεταξύ των άλλων ισχυρίζεται και τα εξής: (Σημειώνουμε ότι αφήνουμε το ρεπορτάζ ως έχει, χωρίς καμία παρέμβαση. Σίγουρα θα γελάσετε)…

Από το 2014 οι Αγγλοσάξονες μας λένε: Δεν θέλουμε EastMed! Θέλουμε αγωγό προς την Τουρκία και γι' αυτό θα πιέσουμε για το Κυπριακό...

  

iEpikaira.- [δημοσιεύτηκε 13:20-20/1/23, ανανεώθηκε 14:20-21/1/23] Η έρευνα του iEpikaira (27/12/2022) για την ενεργειακή στρατηγική και ασφάλεια των ΗΠΑ για την περιοχή μας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο γνωστός χάρτης Μπάιντεν -οδοδείκτης στη διαδικασία διαμοιρασμού της Αν. Μεσογείου- δημιουργήθηκε πιθανότατα αρχές του 2015 και συνέχισε να εμπλουτίζεται/τροποποιείται (σύμφωνα με τις παρεμβάσεις των εμπλεκομένων κρατών -εκτός Ελλάδας!- και με μεσολάβηση του Αμερικανού Ανώτερου Σύμβουλου Ενεργειακής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άμος Χόκσταϊν, με την παρασκηνιακή συναίνεση/προτροπή των Βρετανών) μέχρι τις αρχές του 2017, κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.