Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

«Καθόμαστε φρόνιμα» υπό τον φόβο του Ερντογάν και της Τουρκίας… Δεν περιμένουμε ασφαλώς απ’ τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας μας να διαθέτουν  τις αρετές που κοσμούσαν, στην ελληνική αρχαιότητα, τους επώνυμους άρχοντες της αρχαίας Αθήνας και τους βασιλείς της Σπάρτης ή τους στρατηγούς-αυτοκράτορες των βυζαντινών χρόνων οι οποίοι διακρίνονταν για τη στρατηγική ευφυῒα και διορατικότητά τους (Ηράκλειος, Νικηφόρος Φωκάς, Βασίλειος Β΄Βουλγαροκτόνος κλπ).


Γράφει η

ΚΡΙΝΙΩ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΟΥ

   Πολύ περισσότερο δεν περιμένουμε να διαθέτουν οι πολιτικές ηγεσίες μας διαχρονικά και διακομματικά τις αρετές του  στρατηλάτη βασιλιά της Μακεδονίας Μ. Αλεξάνδρου ή του δαιμόνιου Οδυσσέα των ομηρικών επών σε πόλεμο και ειρήνη.

1:20 / 12:09 Γ. Μάζης: Το παρασκήνιο της επικείμενης επίσκεψης Μπλίνκεν σε Ελλάδα-Τουρκία-Ισραηλ

Έκθεση «πυρηνική βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής κυριαρχίας!

 

Η έκθεση της Διεύθυνσης Ερευνών του Κογκρέσου για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις το 2023 συνόδευσε το πιεστικό αίτημα του προέδρου Μπάιντεν προς το Κογκρέσο για την άμεση απελευθέρωση της αναβάθμισης και πώλησης νέων αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. Η παρούσα έκθεση της Διεύθυνσης Ερευνών του Κογκρέσου αποτελεί πυρηνική, νομική και στρατιωτική «βόμβα» όχι μόνο στα θεμέλια της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας, και θέτει σε μέγιστο κίνδυνο την ύπαρξη του Ελληνισμού!

  • Από την Κύρα Αδάμ

Διαφθορά και Διαπλοκή: κάνω «κάλεσμα» για Κάθαρση!...

       Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Δεν θα αναφερθώ στο σημερινό μου άρθρο στην Ευρωβουλή που ξευτελίζεται με Qatar-Gate και άλλα απίστευτα οικονομικής κυρίως και μαζί ηθικής φύσεως αλλά στα θέματα ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ και ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ που ταλανίζουν επί σειρά ετών την Ελλάδα και την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση και καλώ ΟΛΟΥΣ να φροντίσουμε για Κάθαρση!..  

     Πολλά ειπώθηκαν επί δεκαετίες από Πρωθυπουργούς και Προέδρους Κομμάτων και από επιφανείς πολίτες, αλλά όλοι αναρωτιόμαστε, «Παναγιά μας, Μεγαλόχαρη», αλήθεια τι πέτυχαν μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις και Αντιπολιτεύσεις;

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Πώς έγινε από «μεταρρυθμιστής»… «δικτάτορας»

 Ο μακρύς δρόμος προς τον αυταρχισμό. Όσα έγιναν και όσα άλλαξαν στην Τουρκία τις δύο δεκαετίες κατά τις οποίες ο Ερντογάν είναι στην εξουσία

Νατάσα Στασινού 
• nstasinou@naftemporiki.gr


Ο Economist βλέπει μία ελλοχεύουσα δικτατορία και οι αρθρογράφοι της WSJ αναρωτιούνται εάν αυτή η χώρα μπορεί να ανήκει στο ΝΑΤΟ. Αυτό που βλέπουμε σήμερα στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ήταν το σενάριο στο οποίο πόνταρε η Δύση πριν από δύο δεκαετίες. Πίσω στο (όχι και τόσο) μακρινό 2004, η χώρα ελάμβανε πρόσκληση για έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο την ένταξη στο πιο αξιοζήλευτο ίσως τότε κλαμπ δημοκρατιών, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καθηγητής Γρίβας: ''Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα εχθρικά drones''- Αποκαλύπτει και το αδύνατο σημείο της Τουρκίας (Βίντεο) Αεροναυπηγός Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για τα F-35 και την την αεροπορική υπεροπλία της Ελλάδας στο Αιγαίο

Οκαθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων κ. Κων/νος Γρίβας, μίλησε για τον τρόπο αντιμετώπισης των εχθρικών drones και για το αδύνατο σημείο της Τουρκίας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5.

Όπως είπε ο κ. Γρίβας είναι μια μεγάλη πρόκληση η αντιμετώπιση των εχθρικών drones. Tο πρόβλημα είναι ότι ένας αντίπαλος που θα χρησιμοποιεί συστήματα χαμηλότερης τεχνολογίας, χαμηλότερης ποιότητας, αλλά σε μεγάλους αριθμούς μπορεί να σου αδειάσει το οπλοστάσιο.

O Αλβανός Πρόεδρος διαψεύδει την ελληνική αισιοδοξία για οριοθέτηση ΑΟΖ

  Αποκαλυπτικά τα όσα σκέφτονται στα Τίρανα για την παραπομπή στη Χάγη της οριοθέτησης ΑΟΖ στο Ιόνιο είναι τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι (εν αποστρατεία στρατηγός πρώην αρχηγός του Επιτελείου) σε συνέντευξή του. Οι θέσεις του είναι αντιγραφή των όσων παραδοσιακά προβάλει η Προεδρία της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας ότι τα όσα σχετικά λέει ο Αλβανός πρωθυπουργός είναι  προσχηματικές δικαιολογίες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Έντι Ράμα είχε οχυρωθεί ότι το πρόβλημα ήταν ο προηγούμενος Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, ο οποίος δεν χορηγούσε εξουσιοδότηση, λόγω του γεγονότος ότι είχε πολιτικές διαφορές με την κυβέρνηση.

Μ Ε Τ Ε Ω Ρ Α

   +Ιωάννου Γ. Νιώτη*

Πάνω από την Καλαμπάκα με τον αρχαιοπρεπή ναό, που μόνος αυτός σε όλη την Ελλάδα έχει στο κέντρο του τον Ιερό Άμβωνα και το χωμένο στο πράσινο μαγευτικό Καστράκι, ορθώνονται σαν γιγάντιοι φρουροί οι πανύψηλοι και θεαματικότατοι  βράχοι των Μετεώρων.
Όσοι είχαν την υπομονή να τους μετρήσουν λέγουν πως περνούν τη χιλιάδα.Έχουν χίλια δυό σχήματα και όλοι μαζί αποτελούν σωστό βράχοδασος !

Πώς και πότε σχηματίστηκαν; “Εκ της συσσωματώσεως ετερογενών μορίων”  λέγουν μερικοί, οι περισσότεροι όμως υποστηρίζουν ότι εις παλαιοτάτην  γεωλογικήν εποχήν κάθ’ ην η Θεσσαλία ολοκληρος ητο μεγάλη Λίμνη συνήχοντο μεταξύ των και απετέλουν βραχώδη ακτή.”

Δωρεά Εφέδρων Αξιωματικών στη Σχολή Πεζικού.

 

Από το στραπάτσο των F-16 στις κάλπες της 14ης Μαΐου: Τα πεπραγμένα Ερντογάν κρατούν σε υψηλή ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις

 

Χαρακτηριστικό της αυξημένης επιφυλακής είναι πως ιπτάμενοι, μηχανικοί και αεροσκαφη επιφυλακής έχουν διπλασιαστεί και σε κάθε παραβίαση δίδονται δυναμικές απαντήσεις. πηγή : Πολεμική Αεροπορία

 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Από την πόλη που λέγονταν Κίος κατά την αρχαιότητα και μετέπειτα Προύσσα,

με το ξακουστό λιμάνι των Μουδανιών που άνθισε το εμπόριο και το Ελληνικό στοιχείο ήταν έντονο μέχρι το 1922, ο Τούρκος πρόεδρος, ενώπιον νέων που θα ψηφίσουν πρώτη φορά, ανακοίνωσε πως η 14η Μαΐου θα είναι η ημέρα των εκλογών στη γείτονα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν με στραμμένο το βλέμμα στην εκλογική αναμέτρηση στις τελευταίες του ομιλίες επενδύει στην εσωτερική ατζέντα, κομπάζοντας μάλιστα για την αναβάθμιση της Κωνσταντινούπολης, ειρωνευόμενος εμμέσως τον Ιμάμογλου λέγοντας πως ο Δήμαρχος της Πόλης γνωρίζει καλύτερα το Παρίσι.

Οι ΗΠΑ βρήκαν τρόπο να δώσουν F-16 στην Τουρκία!Έτοιμη η φόρμουλα για την πώληση των μαχητικών σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας - Πώς θα πειστεί ο Μενέντεζ

 
 

Η έκθεση του Κογκρέσου για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, που παραδόθηκε στο Κογκρέσο προς έγκριση και συνέπεσε με την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ουάσινγκτον, με ψευδή στοιχεία προσπαθεί να κάμψει τις αντιστάσεις και το βέτο που έχει προβάλει ο γερουσιαστής Μενέντεζ για την παραχώρηση των F-16 στην Τουρκία.

  • Από την Κύρα Αδάμ

Στις συνομιλίες των YΠΕΞ Μπλίνκεν και Τσαβούσογλου η τουρκική πλευρά υποστήριξε ότι ο Ερντογάν θα προτιμούσε την ομαλή έγκριση παραχώρησης των F-16 μέσω Κογκρέσου και όχι με υπέρβασή του, μέσω Προεδρικού Διατάγματος, γι’ αυτό η Τουρκία δέχεται να μη χρησιμοποιήσει τα τουρκικά F-16 εναντίον χωρών του ΝΑΤΟ ή της Δύσης.