Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Η ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
 Γράφει ο Θεόκλητος Ρουσάκης*

Η  εφηβεία, που είναι η περίοδος μεταξύ της παιδικής ηλικίας και της ενηλικιώσεως, είναι γνωστό ότι είναι μια δύσκολη χρονική περίοδος για πολλούς νέους. Η δυσκολία  σε αυτή την περίοδο οφείλεται κυρίως στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που εμφανίζουν οι έφηβοι, άλλοι εντονότερα και άλλοι όχι τόσο, που έχουν να κάνουν με τη συναισθηματική ευαισθησία και αστάθεια αλλά κυρίως με το ανικανοποίητο των επιθυμιών τους.

Ανικανοποίητοι με τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, με την εμφάνισή τους, με τις συνθήκες διαβιώσεώς τους, με το σχολείο τους, τους καθηγητές τους, το εκπαιδευτικό σύστημα κλπ. Ως προς την εμφάνιση, επιλέγουν πολλές φορές ότι ποιο ακραίο στο ντύσιμο, το κούρεμα, τα σκουλαρίκια, τα τατουάζ κλπ.

Θα είναι το μπλόκο στη Σουηδία η σταγόνα που πραγματικά θα ξεχειλίσει το ποτήρι των σχέσεων της Αμερικής και της Τουρκίας; Όλα είναι πιθανά πια… (video)

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ήταν και χθες το θέμα συζήτησης στην αίθουσα ενημέρωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. H αμερικανική κυβέρνηση απαιτεί να κλείσει το ζήτημα της επέκτασης της Δυτικής Συμμαχίας το συντομότερο.

Έπρεπε να είχε γίνει η ένταξη …χθες, λένε, για να δείξουν το επείγον της ολοκλήρωσης των διαδικασιών που μπλοκάρει η Τουρκία.

Οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις ήταν πολλές και η απάντηση ήταν επαναλαμβανόμενη ώς κασέτα σε παλιό μαγνητόφωνο:

Μακρύ δόρυ τα F-16 Viper και τα Rafale F3R: 40 μαχητικά εντός του 2023 με ραντάρ που βάζουν τους ταραξίες σε lock on πριν καν εισβάλουν στο FIR Αθηνών

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL


Το επιχειρησιακό πλάνο συνεργασίας ΕΑΒ – Πολεμικής Αεροπορίας λέει ότι στο τέλος της χρονιάς η πρώτη μοίρα με F-16 Viper θα έχει διαθέσιμα 22 μαχητικά.

Στο διάστημα αυτό, στο υπόστεγο αναβάθμισης των F-16 δίνεται η μεγάλη μάχη, το εθνικό στοίχημα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας με τον χρόνο για την απόδοση άλλων 15 μαχητικών, καθώς ήδη η 343 Μοίρα έχει ήδη 5 «οχιές».

Στα 22 αεροσκάφη συμπεριλαμβάνεται κι αυτό που βρίσκεται ως πρωτότυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες και παραμένει για δοκιμές.

Και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όπως λέγεται τόσο από την Αεροπορία, όσο κι από την ΕΑΒ το 6ο F-16 Viper θα απογειωθεί κι αυτό για την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Μας έπιασαν «αμερικανάκια» οι Γερμανοί με τα Marder! Θα δώσει κάποιος εξηγήσεις;

 

 

Τα περιβόητα Marder που θα αντικαθιστούσαν τα γηρασμένα ρωσικά BMP-1 του ελληνικού στρατού τελικά …δεν θα  ΄ ρθουν και δεν το γράφει το militaire.gr -που το ΄ χει γράψει εδώ και καιρό- αλλά οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της «λύσης» Marder, που τώρα ανακάλυψαν ότι οι Γερμανοί μας «έπιασαν αμερικανάκια»!

Το τι έχει συμβεί το έχουμε γράψει εδώ και μέρες:  ο επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρείας Rheinmetall, Άρμιν Πάπεργκερ δήλωσε με πολύ καθαρό τρόπο ότι η εταιρία  μέχρι πρότινος διέθετε 140 Marder, εκ των οποίων τα 40 προορίζονται για την Ελλάδα, με αντάλλαγμα την παράδοση σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.