Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ!

 

 

Εν Πειραιεί τη 30η Ιανουαρίου 2023        Έχουμε συντάξει και δημοσιεύσει πάμπολλες ανακοινώσεις μας σχετικά με το Ισλάμ. Έχουμε αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία, ότι πρόκειται για μια από τις πλέον βάρβαρες και απολίτιστες θρησκείες της ιστορίας, αλλά και μία από τις πλέον βλάσφημες εναντίον του Χριστιανισμού. Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός δίκαια και εύστοχα την αποκαλεί ως «λαοπλάνο θρησκεία και πρόδρομο του Αντιχρίστου»! Σοβαρές θεολογικές μελέτες αποδεικνύουν ότι το Ισλάμ απορρίπτει και πολεμά λυσσαλέα σχεδόν όλη την δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Αποκαλύπτουν ότι δεν πρόκειται για μία θρησκεία «μονοθεϊστική», όπως την θέλουν οι θιασώτες του Οικουμενισμού, με δικές της αρχές και πίστεις, αλλά για ένα συμπίλημα διδασκαλιών από τον Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό, Γνωστικισμό, Μανιχαϊσμό, Ζωροαστρισμό, κλπ, δομημένων σε συνδυασμό με την παγανιστική δεισιδαιμονία της προϊσλαμικής αραβικής χερσονήσου.

Κυπριακό: Το (Αγγλικό) παραμύθι της Διζωνικής

 

του Λεωνίδα Κουμάκη*.

Το «Κυπριακό πρόβλημα» αποτελεί χωρίς αμφιβολία, τον πλήρη εξευτελισμό της διεθνούς νομιμότητας από τις ίδιες τις «μεγάλες δυνάμεις» που επέβαλαν την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά το τέλος του αιματηρού Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου των 60 εκατομμυρίων νεκρών. 

Χάρη στην επίμονη εργασία ολόκληρων δεκαετιών ορισμένων καταξιωμένων ερευνητών όπως η Κύπρια δημοσιογράφος – ερευνήτρια (και μέλος του ΙΗΑ) Φανούλα Αργυρού, σε Βρετανικά και άλλα απόρρητα αρχεία που σταδιακά αποχαρακτηρίζονται και επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτά, μπορούμε πλέον να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το λεγόμενο «Κυπριακό πρόβλημα».

Είναι η Ελλάδα εναλλακτική σε περίπτωση ρήξης Δύσης-Τουρκίας;


 Η επέτειος των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή έφερε στην επιφάνεια την συζήτηση για το Ανατολικό Ζήτημα και την “λύση” που επέλεξαν οι Σύμμαχοι το 1921-22, προτιμώντας την αναβίωση του τουρκικού μορφώματος στην Μικρά Ασία από την δημιουργία ενός μείζονος ελληνικού κράτους στις δύο όχθες του Αιγαίου. Επιλογή κοντόφθαλμη και υπονομευτική της ίδιας της δυτικής κυριαρχίας στην Ανατολή, της οποίας τις συνέπειες ο Δυτικός Κόσμος αντιλαμβάνεται σήμερα σε όλη τους την έκταση.

Αν παρ’ ελπίδα η λυσσαλέα υπονόμευση των δυτικών γεωστρατηγικών συμφερόντων από την Τουρκία σήμερα (βέτο στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, συνεργασία με Ρωσία, στάση “επιτήδειου ουδέτερου” στην ρωσοουκρανική σύρραξη κλπ.) οδηγήσει σε ρήξη της Τουρκίας με την Δύση, τότε τίθενται σοβαρά ερωτήματα για την Ελλάδα.

Η “Μαρία του Έβρου”, που… δεν πέθανε ποτέ! (Χαίρε πόλη, εξωνημένη…)

  Γράφει ο Θανάσης Κ.

Τελικά η “Μαρία του Έβρου”, το καημένο το προσφυγόπουλο που το αφήσαμε να πεθάνει σε νησίδα του Έβρου πέρσι το καλοκαίρι, ανήμερα της Παναγίας, κι αυτό προκάλεσε έξαλλες αντιδράσεις από ΜΚΟ και δικαιωματιστές στην Ευρώπη, για τα “εγκλήματα” που κάνει το ελληνικό κράτος – τελικά αυτό το άμοιρο κοριτσάκι ΔΕΝ πέθανε ποτέ! Ίσως ΔΕΝ υπήρξε ποτέ…
Κι όλοι αυτοί που πρωτοστάτησαν στην εκστρατεία σπίλωσης της Ελλάδας (εντός κι εκτός) τελικά παραδέχθηκαν το λάθος τους. Κάποιοι ελάχιστοι ζήτησαν και συγγνώμη.

Αιγαίο: Τουρκική άσκηση με οδηγό την έκθεση του Κογκρέσου

  

Η άκρως φιλοτουρκική έκθεση του Κογκρέσου παρέχει το πλεονέκτημα στην Τουρκία να εφαρμόζει άμεσα και στην πράξη όλες τις παράνομες και επιθετικές πρακτικές της στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

  • Από την Κύρα Αδάμ

H κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιδρά καθόλου στην αρνητική για την ελληνική κυριαρχία και συμφέροντα έκθεση του Κογκρέσου, ούτε καν τυπικά κάλεσε σε διαμαρτυρία τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα. Αυτή η στάση της κυβέρνησης ισοδυναμεί με ελληνική αποδοχή της κατάπτυστης και άκρως επικίνδυνης για τα ελληνικά συμφέροντα έκθεσης αυτής, ενώ παράλληλα επιτρέπει στην Αγκυρα να μετατρέπει τη νόμιμη ελληνικότητα των νήσων, νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου σε τουρκικά κεκτημένα.

Νέο πεδίο σύγκρουσης του αλ Σίσι με τον Ερντογάν γίνεται το Σουδάν: Το unfair της Ιταλίδας πρωθυπουργού στην Τρίπολη

 

epa10422290 Italy’s Minister for Foreign Affairs, Antonio Tajani (L) meets with Egyptian President Abdel Fattah Al-Sisi (R) during his visit in Cairo, Egypt, 22 January 2023. EPA, Giuseppe Lami


 Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, Liberal

Το «φιλί της ζωής» προσφέρει η Ρώμη στην κυβέρνηση Ντμπεϊμπά, θέλοντας να μπει πιο βαθιά στον ενεργειακό πλούτο της χώρας, ενώ το πολιτικό χάος στην Λιβύη συνεχίζεται και οι δυο δυνάμεις που συγκρούονται στη χώρα, η Τουρκία και η Αίγυπτος διευρύνουν το μέτωπο τους τώρα και στο Σουδάν.

Στην Λιβύη συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα οι διεργασίες ώστε να υπάρξει κοινό μέτωπο που θα επιβάλει στην κυβέρνηση της Τρίπολης συμφωνημένες συνταγματικές αρχές που θα ανοίξουν τον δρόμο για τις εκλογές από μια ενοποιημένη κυβέρνηση και ο Ντμπεϊμπά αναζητεί τρόπους για να νομιμοποιηθεί η κυβέρνηση του.

Βαθαίνει το ρήγμα Δύσης-Ερντογάν

 


 Μιλώντας σε εκδήλωση για τη νεολαία του κόμματος του, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να δεχθεί τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ χωρίς τη γείτονά της Σουηδία, η οποία πάντα σύμφωνα με τον ίδιο “θα σοκαριστεί”. «Εάν χρειαστεί, μπορούμε να δώσουμε διαφορετική απάντηση σχετικά με τη Φινλανδία. Η Σουηδία θα σοκαριστεί όταν δώσουμε μια διαφορετική απάντηση για τη Φινλανδία», ανέφερε σε μια απόπειρα να διχάσει. Πρόκειται για ένα ακόμα ξέσπασμα αδιαλλαξίας, το οποίο μεγαλώνει το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Δύσης και Τουρκίας.

Στην ίδια εκδήλωση, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «ο Μακρόν είναι ανέντιμος και ασκεί ανέντιμη πολιτική.