Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

11 μαθήματα ζωής από τον Αριστοτέλη

 

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη

 

 

Το τελευταίο «αντίο» στον κυβερνήτη, Σμηναγό του μοιραίου Φάντομ, Στάθη Τσιτλακίδη, θα πουν σήμερα, συγγενείς και φίλοι, στον Γρανίτη Δράμας.

Στις 10.00 το πρωί θα φτάσει στο χωριό η σορός του και στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία.

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, τιμώντας τους δυο ήρωες αεροπόρους, τους απέδωσε τον ανώτατο βαθμό της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ονομάζοντάς τους Αντιπτεράρχους.

Κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας πάνω από πυρηνικά σιλό των ΗΠΑ: Δεν θα το ρίξουμε λέει το Πεντάγωνο, το παρακολουθούμε

 

Για κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας πάνω από τις ΗΠΑ ομιλεί το αμερικανικό Πεντάγωνο. Φωτογραφία via ABC News

 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως παρακολουθεί κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, που πετά σε μεγάλο ύψος πάνω από την επικράτεια των ΗΠΑ, περνώντας από ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, διαβεβαιώνοντας πως δεν εγείρει κάποια «απειλή».

Το συμβάν, αντάξιο κινηματογραφικής ταινίας κατασκοπείας, ανακοινώθηκε λίγα 24ωρα προτού ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν ταξιδέψει στην Κίνα, μέγα ανταγωνιστή της Ουάσιγκτον, για να σταθεροποιήσει την ολοένα πιο τεταμένη διμερή σχέση.

Κατά διαταγή του προέδρου Τζο Μπάιντεν, το Πεντάγωνο εξέτασε το ενδεχόμενο να καταρρίψει το μπαλόνι. Αποφασίστηκε να μη δοθεί πράσινο φως σε μαχητικά F-22, λόγω του δυνητικού κινδύνου για ανθρώπους στο έδαφος από τα συντρίμμια, εξήγησε ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

“Για τον Στάθη και τον Μάριο συνεχίζουμε…”: Η 338η μοίρα Άρης πενθεί αλλά συνεχίζει… Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες απογειώσεις μετά το δυστύχημα

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Ο «Άρης 10», ο διοικητής της 338 Μοίρας ήταν ο πρώτος που απογειώθηκε με το διθέσιο F-4 Phantom, την προηγούμενη της εξοδίου ακολουθίας στην Τρίπολη, όπου συμμαθητές από την Ικάρων, φίλοι και συνάδελφοι του Μάριου- Μιχαήλ Τουρούτσικα, είπαν το στερνό αντίο στον 29χρονο Υποσμηναγό.

Ο διοικητής της 338 Μοίρας «Άρης» ήταν αυτός, που παρά τη συναισθηματική φόρτιση από τον χαμό των δυο αεροπόρων του, ανέβηκε με το ζευγάρι του στο διθέσιο cockpit του βομβαρδιστικού και απογειώθηκε από τον διάδρομο της 117 Πτέρυγας Μάχης, στέλνοντας έτσι το μήνυμα στα δικά του «γεράκια».

Φεβρουάριος

 

Αναρτήθηκε από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο

Σφραγίστε τα κίνητρα, όχι μόνο τα σύνορα!